Header Ads

test

Етапи на химическото чистене



Нека да видим как дрехите са химически чисти: етапите на обработка определят кое нещо ще бъде в крайна сметка.
Химическо чистене - етапи от "А" до "Z"
Химическото почистване на дрехите се извършва с помощта на специално оборудване и професионални почистващи препарати и почистващи препарати (често на базата на перхлоретилен). Благодарение на мощни разтворители и специални машини, тъканите се почистват напълно, докато структурата им не се повреди. Методите за обработка и химикалите за почистване на кожа, кожа, деликатни материали трябва да бъдат избрани само от професионалисти.

Химическото почистване включва следните етапи:
1 Поемане на нещата в кабината. На този етап служителят на приемния център предварително определя методите за обработка на материали и подходящи средства. В зависимост от характеристиките на нещата се определят цените за химическо чистене на пухени якета, кожени палта, якета и деликатни елементи от гардероба. Получателят издава разписка на клиента, която се счита за договор за услуга.
2 Сортиране. Тази работа се извършва от опитен професионалист, който категоризира нещата според структурата и плътността на тъканите, оцветяващите характеристики и степента на замърсяване. Неговата задача е да се увери, че дрехите стават идеално чисти и в същото време не се хвърлят.
3 Отстраняване на петна. Цената на химическо чистене на палто, яке или яке, както и характеристиките на обработката на нещата, пряко зависят от сложността на замърсяването. Петната се отстраняват или с вода и специални разтворители, или със сухи средства. Тази операция се извършва с помощта на пистолети, които доставят въздух и пара в избрани области на нещата.
4 Машинно почистване. На този етап те използват скъпо професионално оборудване, което помага за премахване на мръсотията от цялата повърхност на нещата. По време на операцията разтворителите отделят токсични изпарения. За да не навредят на хората, е осигурен специален адсорбер, който премахва отровите.
5 Завършващ етап. Персоналът на салона почиства желязо и пара, внимателно ги опаковайте в торбички и ги подгответе за връщане към клиентите.
Източник: Mediaclean.bg

Няма коментари