Header Ads

test

Почистване на лице – защо е от основополагащо значение за грижата за кожата и какво е добре да знаем

 



Категорично специалистите в сферата на козметиката и дерматологията са единодушни – почистването на лицето е може би най-важната стъпка от ритуала за грижа за кожата на лицето. Каквито и висококачествени и хвалени продукти от бялата козметика да използвате, не бихте могли да се радвате на тяхната ефективност и видим ефект, ако преди това не сте отделили необходимото време в почистване на кожата по възможно най-добрия начин.

Затова днешната статия е ориентирана именно към тази тема – почистването на лице е от изключително значение, но не по-малко важно е и как именно да го правим. За съжаление мнозина изпълняват стъпките по отстраняване на нечистотиите по не дотам правилен начин – знаете ли, че е възможно да навредите на кожата си, докато се опитвате да я почистите?

Защо е от съществено значение да правим правилно почистване на лице?

Всекидневното почистване на лицето сутрин и вечер е от съществено значение за поддържане на здрав и сияен вид на лицето. В никакъв случай не бива да пропускате тази стъпка. Ежедневно кожата на лицето ви отделя себум, който е в състояние да запуши порите ви и води до прекомерно омазняване на кожата. От друга страна, частиците прах и други нечистотии във въздуха също са способни да запушат порите ви, където да се отложат замърсявания. Ролята на почистващите продукти е именно тази – да почисти порите ви в дълбочина, отстранявайки замърсяванията и оставяйки кожата ви гладка, мека и сияйна.

За да забележите видим ефект от бялата козметика, която използвате, като серуми, кремове и тоници например, е важно предварително да сте почистили кожата на лицето си – така подготвяте порите като отстранявате замърсяванията, които биха могли да попречат като бариера на козметичния продукт да достигне по-дълбоките слоеве на кожата.

За правилното почистване на лице са важни и съставките, които откриваме в измивните продукти

Никак не е без значение и качеството на измивния продукт – на пазара се предлагат множество разновидности на почистващи гелове, лосиони и пяна за лице. При избора им е важно да съобразите типа кожа на лицето си и да подберете подходящия продукт спрямо нейните специфични нужди и изисквания. За раздразнителната и суха кожа е добре да се снабдите с нежен и хидратиращ лосион, докато комбинираните и мазните кожи биха имали нужда от по-често ексфолиране, което да отстранява натрупалите се замърсявания и да отпуши порите.

Ето защо е важно да познавате типа на своята кожа, както и специфичните й нужди, за да успеете да я дарите с най-качествените продукти.

Няма коментари