Header Ads

test

Как да успяваме в живота?



Как да побеждавате в живота? Правилата на играта на живота...


Как да побеждавате в живота? Правилата на играта на живота. Мотивация за успех!

Всички живеем в общество и по един или друг начин трябва да се придържаме към установените в него правила, играейки различни социални роли. Можете, разбира се, да се измъкнете от цялата суматоха на света, да станете философ отшелник или да станете монах, за да не играете по правилата, наложени от обществото. Но този избор не е подходящ за всеки, а само за определен кръг от хора. Естествено, малцина са отшелниците, затова, в тази статия ще Ви разкажем как да побеждавате в живота и как да печелите ежедневните битки,както  със себе си, така и със заобикалящата Ви среда.

Приятно четене!

Какви правила можете и трябва да приемете за себе си, за да намерите и спечелите своето място под слънцето? Нека намерим отговора на този въпрос. Целият живот е игра. Мисля, че всеки човек е виждал компютърна игра поне веднъж в живота си или поне има представа за нея. Така че тези игри са много подобни на ежедневната реалност. Според мен най-интересната и непредвидима игра е животът и се случва онлайн 24 часа в денонощието. Най-често ни се струва, че ние го контролираме, но понякога изглежда, че всичко вече е решено за нас, че нашият враг е самата съдба и няма как да го победим.

Всички ние сме в тази многоизмерна реалност, взаимодействаме помежду си и искаме да установим свои собствени правила. Ние се борим за нещо и доказваме нещо на някого. Всеки от нас изпълнява определена роля, своята функция в този свят и трябва да се придържа към неговите закони, тоест да спазва правилата, установени в играта. Представете си, че от момента на вашето раждане е стартирана тази истинска игра и вие сте станали пряк участник в нея. Първо се осъществява адаптацията, тоест вие овладявате, придобивате сила, но все още не можете да действате активно - не на това ниво. Досега почти всичко се прави вместо вас от по-възрастните (родители), хранят те, грижат се за здравето ти, за да бъдеш в бъдеще по-силен участник в играта, подготвят те за изпитания. След известно време започвате да правите по-съзнателни действия. Така че, ако вие, след като сте станали вече формиран играч, стоите на едно място, няма да стигнете до нищо, а просто губите времето си. Можете да стоите така много дълго време. Или ще започнете да ходите по безопасни пътища, избягвайки различни битки и изпитания, но няма да имате полза от това, няма да станете по-силни. Да, понякога изглежда, че играта със съдбата е безполезна, но ако не правите никакви опити за победа, не се стремите към нищо, тогава можете да прекратите тази игра незабавно. Но ако вече го играете, тоест живеете, тогава трябва да действате, да продължите напред, да се развивате, в противен случай няма да има продължение, но играта свърши.

Правила за успешна игра 

1. Бъдете внимателни

Всеки от нас избира своя собствена стратегия в тази игра. Трябва да сте внимателни по пътя. Може да срещнете различни предмети и герои, които могат да бъдат или опасни, или полезни за вас. Научете се да ги разпознавате правилно. Бъдете внимателни с токсичните участници в играта, т.е. с токсичните хора!

2. Не стойте на едно място

Животът е движение. Стремеж към нещо, вътрешно израстване. Не се страхувайте да предприемете стъпки и да се учите. "Който не прави нищо, не греши." Дори всички наши загуби и провали са важни за вас, тъй като Ви дават опит. 

3. Използвайте енергията си разумно

Грижете се за себе си, грижете се за здравето си, попълвайте запасите от изразходвана енергия навреме, в противен случай можете да станете слаби и да започнете да губите. 

4. Вземете правилната посока

Преди да направите крачка, помислете къде отивате и защо. Направете планове за действията си, помислете за целта и дали оправдава средствата. Не прибързвайте!

5. Не забравяйте, че Вие ​​сте главният герой. 

Може да имате много помощници, много хора наоколо, но главният герой все още сте Вие. И само Вие сте отговорни за живота си. Това е вашата игра и вие носите отговорност за нея. Никой не може да изживее живота вместо вас, всеки играч има свой собствен път, своя игра. Разбира се, можете да прехвърлите контрола над играта си на друг човек за известно време, но след това не се оплаквайте, ако загубите. По-добре е да поемете отговорност само за себе си и да бъдете отговорни за собствените си действия. 

6. В живота няма място за слабост

Който се предаде, губи. Силните хора се уважават и се възхищават. Надхитри света! Не показвайте слабостта си. Разбира се, не всички сме изработени от желязо, всички сме мързеливи, скърбящи, обезсърчени и плачещи. Но нека за това знаят само най-близките хора, които ще разберат и подкрепят. За останалото се опитайте да останете силни. Плачете вкъщи, насаме със себе си. Възстановете силите си - и напред, с усмивка, към нови победи и завоевания!

7. Научете се да губите с достойнство! 

Дори ако не сте имали късмет в нещо, нещо не се е получило, научете се да излизате от тази ситуация с достойнство и мъдрост. Не приемайте чуждото съжаление, то унижава. Докажете на всички, че сте в състояние да се справите с проблема, че имате силата, желанието и желанието да отидете по-далеч. Погледнете себе си и тази ситуация отвън, сякаш виждате проекция на голям екран. Как се виждате и какъв искате да бъдете? Какви качества ви липсваха за успех? Всичко ще дойде при вас в точното време, ако сте в правилната посока, за да вървите към целта си, продължавайки да се стремите към победа. И тази победа трябва да бъде спечелена преди всичко над себе си, над своята слабост и несигурност. Играта, наречена Живот, не може да бъде рестартирана и започната отначало, трябва да отидете до края в нея, поемайки отговорност за всичко, което се случва, обмисляйки всяка своя стъпка.

8. Бъдете смели!

Вие, вероятно сте като повечето българи, обичащи да завиждат на успелите! Ще се радваме, ако това не е така, но да приемем, че сте от масовото общество. Възхищавате се на успелите и им завиждате, а не си давате сметка, през какво са преминали, за да достигнат това положение. Уважавайте ги и търсете съдействие от успели, а не им завиждайте.
Бъдете смели и поемайте сериозни стъпки, успехът няма да Ви задмине!

Тази игра е уникална, оценявайте я и я "играйте" достойно!

Сайтът се поддържа от дигитална агенция Viseo - пишете на office at w-seo dot com или се обадете на GSM 088 999 62 62
Компанията предлага поддръжка, оптимизация, актуализацияна уеб сайтове, актуализиране на CMS системи и много други. Поискайте оферта още днес ...
Дигитална агенция, предлагаща SEO оптимизация на сайтове

Няма коментари