Header Ads

test

Етапи при ремонт на едностаен апартамент



Правилният ремонт на едностаен апартамент започва с изготвянето на работен план, който ще се превърне в един вид инструкция стъпка по стъпка за вас с подробно описание на всички етапи. За това първо се разработва дизайн, изчисляват се бъдещите разходи и се избират необходимите строителни материали.

Ремонтен план

1. Избира се интериорът на едностаен апартамент;

2. Изчислява се количеството материали, колко струва ремонтът на едностаен апартамент, както и времето, прекарано за работа;

3. Закупуват се материали и инструменти (това може да се направи последователно за всяка стая);

4. Извършва се електроокабеляване, ВиК и канализация, отопление, дограма и врати;

5. Ремонт на баня;

6. Ремонт на кухня;

7. Ремонт на коридора и стаята.

Дизайн на едностаен апартамент в София

Този етап се счита за един от най-важните, тъй като атмосферата в апартамента и вашето благополучие ще зависят от избраната цветова схема, мебели и декор. И снимки от интернет и списания, и професионален дизайнер ще ви помогнат да вземете решение за интериора.

Изчисляване на количеството материали и тяхната цена

За правилното изчисление разчитайте на точните размери на помещенията и всеки техен елемент, не забравяйте за материалите за грубата обработка. След като съставите списъка, отидете в магазина, за да се запознаете с цената и да направите оценка. Не забравяйте да направите доплащане от 5-10%.

 

Комуникационно окабеляване

Тези работи не могат да се извършват самостоятелно, без да имате подходящ професионален опит. В края на краищата, неправилната инсталация е изпълнена с повреда на домакински уреди, наводняване на съседи отдолу, а също така носи опасност за живота.

Ремонтните дейности в банята са един от най-трудните ремонти в едностаен апартамент. Довършителните материали трябва да са устойчиви на влага, като PVC и керамични плочки, уплътнител.

Често има нужда от скриване на клапани, щранг и др., В този случай професионалистите препоръчват използването на профилирана рамка от гипсокартон с прозорец с пластмасова врата.

При довършителните работи в кухнята се обръща внимание на практичността на материалите и тяхната естетическа привлекателност. В крайна сметка това е стаята, където гостите и цялото семейство най-често се събират, така че тя също трябва да бъде уютна и удобна.

Особено важно е правилно да обмислите интериора на едностаен апартамент, което ще придаде на дизайна на вашия дом завършен вид.

С какво да се съобразите преди да започнете?

Преди да започнете да ремонтирате апартамент в нова къща, трябва правилно да съставите работен план. Въпреки факта, че всички искаме да завършим ремонтните дейности възможно най-бързо, не е необходимо незабавно да купувате строителни материали за всички стаи.

Само при съставяне на ясна последователност от действия и изчисляване на разходите за ремонт, няма да срещнете недостиг на средства за най-важните неща и ще можете да спестите пари.

Нов ремонт - планиране

Първата стъпка е разработването на интериорен дизайн. Това може да се направи самостоятелно на хартия или с помощта на специалист с помощта на удобни компютърни програми.

Първо определете разположението на прегради, стени, арки и врати. Също така, планирайте предварително местоположението на основните комуникации - канализация, електрическо окабеляване, водоснабдяване и др. Изберете довършителни материали.

Веднага след планирането пристъпете към грубия завършек. Състои се в демонтаж на ненужни покрития, включително замазки и мазилки, тъй като често в новите сгради те са с лошо качество и трябва да бъдат преработени.

След това можете да инсталирате вътрешни прегради, да инсталирате електрическо окабеляване, водоснабдяване, отоплителни системи.

Нов ремонт в банята . С оглед на факта, че тук са разположени много комуникации, трябва да започнете с тяхното окабеляване. След това можете да започнете да боядисвате тавана и да полагате плочки. ВиК се монтира последно.

Ремонтните дейности в кухнята също започват с окабеляването, като се обръща специално внимание на разполагането на мивката, печката и ел. окабеляване. Тази стъпка определя точното местоположение на всичко във вашата кухня. Когато инсталирате гейзер, не забравяйте, че той трябва да бъде разположен непосредствено до комина.

Решете предварително въпроса за свързването на аспиратора към общата вентилация, тъй като понякога това не позволява мерки за безопасност.

Ремонтът на стая в нов апартамент е най-лесният. Започва с демонтаж на стари и поставяне на нови прегради, смяна на прозорци и дограма. Ако не е осигурено преустройство, тогава можете веднага да започнете довършителните работи. След изсъхване на замазката се монтира електрическо окабеляване на пода. Работата започва с довършване на тавана, стените и след това се полага подовата настилка.

Няма коментари