Header Ads

test

Класически стил в интериора



По всяко време класическият стил в интериора беше и остава най-популярен сред собствениците на жилищни имоти. И апартаментите, и частните къщи са оборудвани в класически стил. Въпреки че трябва да признаем, че във всеки случай интериорът е различен. И не става въпрос за детайлите, а за концепцията за ремонт. В крайна сметка трябва да се разработи индивидуално за хора, които ще живеят в апартамент или къща. Но така ли се случва наистина?


Копманията за дизайн и ремонт „Ем Строй Ремонти” за днес иска да сподели с вас полезна информация за това какви характеристики характеризират класическия стил в интериора на апартамента. И също така ще ви кажем какво да избягвате, когато не искате да губите време и пари.

Какво е това, модерен класически стил в интериора

Нека започнем с факта, че както подобава на класика, тя е изградена около определени стандарти и правила. Тук всичко е подчинено на симетрията и е създадено около главната ос. Стилът се ражда поради влиянието на античната архитектура с елементи на империята, класицизма, барока и рококо. Поглъщайки най-доброто, класическият стил стана основен и придоби невероятна популярност.


Класическите интериори са умерено строги, умерено луксозни и много хармонични. Но класиката е различна и това трябва да се разбере. Например, френската класика има своите корени в 14 век, по време на управлението на Луи 14. Винаги има мазилка, скулптура, изобилие във всичко. Говорейки за английската класика, ние представляваме лукс, но по-сдържан.


Какви са характеристиките на съвременния класически стил




· Естествени материали за декорация и мебели. Освен това, това не са просто естествени материали, но са направени от висококачествени скъпи суровини. Тоест, ако на пода са положени плочки, тогава най-вероятно ще бъде мрамор. Холът в класически стил, или по-точно подът на хола, е декориран с дървен или артистичен паркет.

· Доста често гипсовата мазилка или нейните съвременни алтернативи - корнизи от дурополимер и екополимер се използват за придаване на пълнота и декор.

· Боядисването на стени се извършва предимно в матови нюанси на успокояващи тонове без закачливи орнаменти. Също така тапети от плат и копринени тапети се използват активно за декорация на стени.

· Цветовата схема винаги е доминирана от спокойни, пастелни нюанси. Но в съвременната класика вече няма ясна градация между топли и студени тонове. Те могат и трябва да се използват заедно, като се комбинират компетентно помежду си. Като основна палитра често се използва бежово или спокойно сиво.

· Като акцентни цветове в елементите на декорацията и мебелите се използват богати благородни нюанси, като лилаво, бордо, сьомга.

· Акцентът, около който е изградена цялата концепция, може да бъде стара камина или шикозна маса за хранене. А около него симетрично е изграден хармоничен ансамбъл от други декори и мебели. Лампите са окачени и поставени от двете страни, като ергономични столове.

Ролята на светлината в модерен интерио



Невъзможно е да се надцени значението на светлината в интериора. Това е един от ключовите фактори за успешното изпълнение на проекта. Освен това, за разлика от начина, по който го правеха преди 10 години, сега има много източници на светлина. За това се използват не само полилей и таванни лампи, но и подови лампи, аплици, стенни и подови лампи. Освен това за модерен интериор е изключително важно лампите да са предимно функционални. Тоест времената, когато стаята беше украсена с красиви подови лампи с приглушена светлина, са изчезнали.



Всеки източник на светлина трябва преди всичко да изпълнява своята функционална цел и освен това да изглежда хармонично в интериора.


Какви мебели за апартаменти в модерен стил е по-добре да изберете




Обръщайки се към „Ем Строй Ремонти”, вие, разбира се, не е нужно да мислите какви мебели и лампи да изберете. Правим основен ремонт на апартаменти по дизайнерски проекти, като обмисляме всеки детайл предварително. Въпреки това ще бъде интересно да обсъдим този въпрос в рамките на статията.

Гледайки мебелите, подредени в хола, както във всяка друга стая, трябва да се създаде правилното впечатление за собственика на имота.


Неизменно се усеща известна фундаменталност, статус и лукс. Няма място за сгъваеми маси и табуретки, които се плъзгат под компактна маса. Издълбани крака на дивани, широки арки, рамкирани с портали, с помощта на които се прави зониране на пространството - всичко това са неизменните атрибути на класиката.


Тук можете да намерите реставрирани антики, например масичка за кафе от ценно дърво. И седейки в удобни кресла до камината, можете да пиете чай, наслаждавайки се на компанията на любимите хора.


Как изглежда една модерна класика в детайли



Говорихме за общите характеристики и за някои от характеристиките, свързани със светлината и мебелите. Но бих искал да добавя и специфика във връзка с помещенията в апартамента. В края на краищата, добре обмисленият дизайнерски проект предполага създаването на обща концепция, която може да бъде проследена подробно във всяка стая, независимо дали е баня или коридор. Така че, нека започнем с основната зала, където посрещате гости или просто планирате да го направите.

Какви са характеристиките на хола в класически сти


Стаята със сигурност трябва да е просторна, светла и е желателно да има правилна форма. Рядко се комбинира с кухня или лоджия, но много зависи от площта на конкретен апартамент и неговата конфигурация. Като цяло отдаваме голямо значение на преустройството, тъй като то трябва да отговаря изцяло на вашия начин на живот, интереси и ежедневие. До точката, че зониране пространство за хобита. Изключително важно е да се вземе предвид съставът на семейството, наличието на домашни любимци.


Що се отнася до подредбата на хола, като правило има диван, фотьойли, килим, скрин, масичка за кафе, стените са украсени с картини и лампи. Възможна е и художествена живопис, мазилка, бронзови фигурки, скулптура, обрамчена в позлатени рамки за огледала. Има много опции, основното е да се обърнете към професионалисти за изпълнение. Иначе всичко това ще заприлича на антикварен магазин, където се събират всякакви неща.



Каква е разликата между спалня в класически стил




Центърът на композицията в спалнята традиционно е легло с висока табла. Може да бъде с връзка за карета или изтупан по друг интересен начин, подходящ за дизайнерски проект. Почти винаги има нощни шкафчета, но наличието на тоалетка зависи от това дали домакинята има нужда от нея. Ако тя не е свикнала или не иска да го използва по предназначение, тогава дизайнерът не трябва да налага инсталирането и просто защото е обичайно. Апартаментът трябва да ви подхожда във всички отношения, а наличието на мебели с оглед на необходимостта от тях е грешен начин.





Изпълнявайки текстилния дизайн на спалнята (завеси, покривала), трябва да дадете предпочитание на текстурирани скъпи тъкани. Тук не е толкова важно дали ще са гланц или мат, колко е важен съставът и качеството на изработка.





Гардеробът може да бъде вграден с огледални фасади, например с ромбовидни огледала, и с дървени, изработени от същия материал и същия нюанс като другите мебели. Сценариите за осветление, като правило, използват две: полилей на тавана и симетрично разположени нощни лампи. Те от своя страна могат да бъдат настолни или стенни.


Как да оборудваме кухня в класически стил



Кухненският комплект обикновено е изработен от ценно дърво. Може да бъде масив или кухня с MDF фасади. В този случай се монтират предимно вградени мебели. Не претрупва пространството и в същото време е много функционален. В кухнята може да има или да няма остров, до голяма степен зависи от това как искате да използвате кухнята и от нейната площ, разбира се. Доста често в кухнята се монтира каменен плот, разбира се, от естествен камък. Класическият стил по принцип не толерира фалшификати и имитации, така че ако видите мрамор, това е естествено.



Защо трябва да се свържете с „Ем Строй Ремонти” за ремонт на апартамент в класически стил




Нашето студио за дизайн и ремонт в София работи от 2010 г. В същото време извършваме ремонти по дизайнерски проект от нулата до ключ с всякаква сложност. Повечето от заявките, получени от нашата компания, са елитни ремонти на апартаменти. Но работим и с обекти от бизнес класа в комфортния сегмент.





„Ем Строй Ремонти” разполага с всички специалисти в персонала, ние не наемаме хора на свободна практика за проекта. Освен това специалистите по ремонта са тясно специализирани, а дизайнерите имат безупречен вкус.


Ако трябва да се направи ремонт в класически стил в старинен апартамент, където има елементи от мазилка на тавана и стените, тогава не трябва веднага да се отървете от тях. Специалистите на „Ем Строй Ремонти” имат богат опит в ремонта на стари части. Ние винаги съхраняваме и внимателно реставрираме, интегрирайки в новия интериор, произведения на майстори, устояли на времето.

За повече интересна информация за това какво да търсите и как извършваме ремонта, можете да разберете като се свържете с нас по удобен за вас начин . Прочетете отзиви за нас , задайте въпроси, които ви интересуват и направете висококачествени ремонти, избирайки класически стил в интериора от „Ем Строй Ремонти”. Обадете се на телефон 0896221099


Добре дошли в света на Viseo - дигитална агенция, която ви помага да постигнете успех. Ние предлагаме изграждане на уебсайтове, социални медии, SEO и PPC кампании, за да се свържете с вашата аудитория и да постигнете желаните резултати. Доверете се на нашия екип от професионалисти и започнете да растете онлайн. Кликнете върху банера по-долу, за да научите повече за нашите услуги и как можем да ви помогнем да постигнете целите си. Ако търсите направата на сайт, SEO оптимизация, поддръжка, други услуги от дигитална агенция, то тогава сме на Ваше разположение
Комплекни уеб и SEO услуги от Висео

Няма коментари