Header Ads

test

6 причини, поради които да поправим старата си пералня, вместо да я заменим с нова

В днешния свят, в който всичко се променя бързо, е лесно да се поддадем на изкушението да изхвърлим старите си вещи и да си купим нови. Това важи и за пералните машини. Когато пералнята ни се повреди, често си мислим, че е по-добре да я заменим с нова, отколкото да я поправим. Днес резервни части за пералня има на много места, което означава, че е почти сигурно ремонтирането на Вашият модел!

Има обаче редица причини, поради които може да си струва да поправим старата си пералня, вместо да я заменим с нова. По-долу Ви представяме  6 от тях:

1. По-евтино е


Поправянето на стара пералня обикновено е много по-евтино чанинание от закупуването на нова. Цената на поправката зависи от причината за повредата, но обикновено е в рамките на няколкостотин лева. Замяната на пералня с нов модел, от друга страна, може да струва няколко хиляди лева. Тук е мястото да споделим, че много домакини привикват с начина на работа на даден модел пералня и трудно искат да се разделят с нея, въпреки всичко.


2. По-екологично е


Производството на нови перални машини изисква много енергия и ресурси. Когато ремонтираме стара пералня, предотвратяваме производството на нови отпадъци.

3. Пералнята ви може да продължи още много години


Ако пералнята ви е в добро състояние, може да я използвате още много години, след като я поправите. Добре поддържаните перални машини могат да издържат повече от 10 години.

4. Пералнята ви може да бъде по-ефективна


Новите перални машини са по-ефективни от старите, но това не означава, че старата ви пералня е неефективна. Всъщност, ако пералнята ви е в добро състояние, тя може да бъде също толкова ефективна, колкото и новата.

5. Пералнята ви може да бъде по-тиха


Новите перални машини са по-тихи от старите, но това не означава, че старата ви пералня е шумна. Всъщност, ако пералнята ви е в добро състояние, тя може да бъде също толкова тиха, колкото и новата.


6. Пералнята ви може да бъде по-безопасна


Новите перални машини имат редица нови функции за безопасност, които не са налични в старите модели. Въпреки това, ако пералнята ви е в добро състояние, тя може да бъде също толкова безопасна, колкото и новата.

Разбира се, има и случаи, в които е по-добре да замените старата си пералня с нова. Например, ако пералнята ви е много стара и износена, ремонтът може да не е възможен или да не е рентабилен.

По-долу можете да видите и таблица с най-често срещаните дефекти и проблеми с пералните, както и частите, които често биват повредени!

Резервна частЧесто дефектираща част
Помпа за отводняванеНамачкана дреха, замърсени филтри
Вентил за водаИзносени уплътнения, запушени отделения
Барабанен лагерШум при центрофугиране, вибрации
Контролен модулПроблеми с програмирането, електрически смущения

Имайте предвид, че онлайн, в магазин Електричко лесно можете да откриете резервни части за перални!


Решението дали да ремонтирате или да замените старата си пералня е лично. Ако пералнята ви е в добро състояние и не е много стара, може да си струва да я поправите. Това ще ви спести пари, ще бъде по-екологично и може да ви осигури още много години употреба.

Няма коментари