Header Ads

test

Селска къща за продажба – как да намерите купувач по-бързо



Разполагате с имот на село, който искате да продадете, но вече с години не можете да откриете купувач? Или пък тепърва се решавате да пуснете своята селска къща за продажба, тъй като бихте се радвали да получите парите за нея по-скоро?

Каквато и да е ситуацията, едва ли има собственик, на когото му се иска продажбата да се забави. Това е причината днес ще ви дадем няколко съвета, които може да предприемете за ускоряване на процеса по намирането на подходящия купувач и сключване на изгодна сделка.

Определете мъдро цената на къщата

Първо трябва да решите дали ще продавате къщата като евтин имот, който има нужда от основни ремонтни дейности, като удобен за живеене имот, без необходимост от основен ремонт или като съвременно жилище или вила с всички най-необходими удобства на нашето време. И след това направете необходимите стъпки, за да достигне до състоянието, в което ще го рекламирате.

Това ще е основната ви отправна точка за правилната реклама на жилището. Прегледайте и какви са цените в района в коректна платформа за имоти като Oikia.com, за да сравните другите предложения на пазара и да поставите адекватна, изгодна за вас, но и атрактивна за купувача цена.

Бъдете подготвени за огледи

Направете своята селска къща за продажба по-привлекателна. Разчистете я, организирайте я и я подредете, така че да приветства кандидатите и те да се почувстват приятно при първия си оглед.

Премахнете всички лични вещи и се уверете, че имотът е представителен както отвътре, така и отвън. Важно е тези стъпки да предприемете още на етап „реклама“, за да може да използвате най-добрите снимки, които визуално да привлекат вниманието.

Направете всичко необходимо, за да имате добър график за огледи. Предоставете възможност за такива както през седмицата, така и през уикенда. Помислете и за дни, в които имотът да е отворен и вечер и поддържайте къщата през цялото време.

Рекламирайте своята селска къща за продажба ефективно

Това е изключително важен елемент за по-бързото откриване на правилния купувач. Изберете няколко маркетинг канала, за да популяризирате имота. Ако искате да го продавате директно, без агент, портали като Oikia.com са идеално решение. Много често купувачите търсят именно селски къщи за продажба от собственик, затова обявата ви със сигурност ще изпъкне.

В самата обява бъдете кратки, ясни и точни, описвайки най-важните особености на къщата. Акцентирайте върху най-положителните характеристики на имота и качете достатъчно снимки, така че да може да се получи цялостна представа при преглеждането им. Може да направите и видео тур или виртуална обиколка.

 

Няма коментари