Header Ads

test

Орнамент и модел в интериора


Орнаментът е един от любимите инструменти на дизайнерите, помага да се оживи интериорът и да се разгледа декорацията на стаята от различен ъгъл. Но за да не превърнете интериорния дизайн в лош вкус, е необходимо да използвате правилно орнаментите.

Най-лесният начин да използвате орнамента е да го комбинирате с неутрален фон (обикновен бял, бежов и т.н.). Това ще позволи на картината да разкрие свойствата си. Използването на два орнамента е допустимо: в този случай едното, най-изразителното, е доминиращо, а второто го отклонява.

Орнаментът е симетричен модел с различна степен на тежест и наситеност. Допустимо е да използвате орнаменти с ненатрапчив модел и сдържана цветова схема на цялата стена. По-активен орнамент е по-добре да дозирате - например, нанесете го, за да украсите част от стената.

Внимателно използвайте  украшение, което има тенденция да намалява размера (не е за нищо, че роклите с големи орнаменти се препоръчват да се носят от пълни жени). Тази опция е подходяща за големи помещения и моментално се фокусира върху себе си.

И накрая, орнаментът трябва да озвучава останалата част от интериора с поне един цвят. В противен случай не може да се говори за някаква цялост на пространството.


В някои случаи е препоръчително орнаментите да се заменят с естествени текстури. Например стенната декорация и стълбите, изработени от кварц, изглеждат доста прилично. И да се комбинира с такива елементи, орнаментът е с повишено внимание.

Няма коментари