Header Ads

test

Ново или старо строителство в София



Една много интересна и важна дилема, а именно - към ново строителство ли да се насочим, или да действаме "на сигурно", закупувайки традиционно жилище, доказано във времето със своята здравина и качество?
Трябва да признаем, че изборън та нов имот е нещо изключително важно, и често е свързано с финансова възможност, с години планиране и трябва да сте уверени и сигурни, че новата покупка ще е изгодна и устойчива във времето.
Вярно е, зависи от много неща, като се започне от локацията и се стигне до пространството.

Тук е мястото да споменем за тези от Вас, които са решили да инвестират в ново строителство, че когато видят имот с дадена квадратура, то в нея попадат и общи части, т.е. понякога цифрата може да е погрешна, спрямо вашите представи.

Иначе плюсовете на новото строителство са много, като се започне от  добрата изолация, и се стигне до прозорците, които на някои стари апартаменти все още са от дограма, остаряла във времето и правеща така, че да Ви духа при силно течение.
Нови апартаменти трябва да избирате и в зависимост от локацията, което е следващото важно нещо. Трябва да е близо до метростанция, да е близо до училище или детска градина, в зависимост от възрастта на Вашите деца, да е удобно, на комуникативно място.
Цената - няма как да я пропуснем. Жилище се купува с кредит, предимно, затова е важно да се осигурявате на висок  доход. Естествено, ако сте пестеливи и мате натрупан капитал, можете да пазарувате и плащайки директно, но трябва да имате предвид, че ще Ви предстои и обзавеждане.
И така, можем да обобщим, че двете си имат своите плюсове и минуси. Важно е какво се разбира под "ново" строителство, защото често в тази категория се включва всичко построено след 95 или даже 90-та година. Експерти смятат, че качеството на по-старите жилища е във влошено състояние. Други мислят, че технологията от преди години е далеч по-добра от настоящата.
Всичко е въпрос на гледна точка.
При новите жилища един от минусите е малките стаи, предвидени за всекидневна, хол, спалня.
Малките спални правят така, че да нямате място за почти нищо, което не е много добре за младите семейства. Трябва да има простор!
И все пак, ново строителство могат да си позволят предимно младите, семейства, които и двамата члена работят, при това на доходоносна и сигурна работа. По-възрастните предпочитат старите типове жилища, или поне такова и общото впечатление.


Няма коментари