Header Ads

test

Ремонт на кафемашини: как да се грижим за устройството и да предотвратяваме дефекти


Ремонт на кафемашини: как да се грижим за устройството и да предотвратяваме дефекти
Пише се, че френският писател Волтер изпивал до 50 чаши кафе всеки ден. Между другото, това са епохите, когато кафемашините не са били изобретени. Колкото и лате или еспресо да е изпивал известния автор, то е ясно, че приготвянето му е отнемало по поне половин час на ден.
В статията са подготвени полезни правила за грижа за оборудване, което ще спаси кафе машината от преждевременна повреда, дори ако приготвяте петдесет чаши всеки ден, като философа.

Принцип номер 1 - прочетете инструкциите

Колкото и примитивно да звучи, но в по-голяма степен поради небрежност и нежелание да изучат напълно ръководството за използване на устройството, те влизат в ремонта на кафемашини за неопределено време. Производителят трябва да дава на собствениците всякакви подсказки за грижи, не ги игнорирайте.

Правило номер 2 - правите редовно декалциране

Премахнете мазнината със специални почистващи разтвори и таблетки. Калциевите седименти забавят процеса на кипене и в крайна сметка унищожават отоплителния апарат на системата. Лоши признаци:

Устройството издава необичайни звуци.
Напитката тече в нежен поток и с паузи
В долната част на кръга се открива бяла утайка
Съвет номер 3 - почистете кафето своевременно

Замърсяването на филтъра, задръстванията на въздуха, кафеният прах в структурата са отрицателните ефекти от неточността на домакинството и причините за капсулни машини и устройства, предназначени за смляно зърно, да влязат в ремонт. Киселинно-металния нюанс във вкуса е сериозен показател - трябва да разберете оборудването.

Принцип № 4 - отстранете остатъците от кафе

Подредете превантивно измиване на всеки 220 чаши, в противен случай неприятен вкус и аромат един ден ще съсипе закуската. Някои машини имат специален брояч, който записва всяка порция кафе и определя кога да се почисти.

Правило номер 5 - почистете млечната пяна

Млечната пяна трябва да се почиства след всяка употреба. В противен случай машината за капучино ще се замърси и ще трябва само да бъде сменена.

Правило номер 6 - гледайте за сигнали за почистване на системата

На всеки 300-400 чаши е необходимо да се организира цялостно разглобяване и измиване на апарата.

Правило номер 7 - изпразнете резервоарът

Резервоарът, монтиран за събиране на течността, трябва да се изпразва веднъж на ден, за да се избегне гниенето и корозията на дъното.

Няма коментари