Header Ads

test

Изповядване на сделка при нотариус


Ако приемем, че сте планирали закупуването на нов имот, било то движим, или недвижим, то трябва да знаете няколко основни неща.
Нека започнем с: "Всяко нещо има значение". 
Инвестицията на недвижим имот е планувата и често дори мечтана, но струва твърде скъпо, затова трябва да сте подготвени и наясно с евентуалните допълнителни финанси, които ще трябва да подсигурите за да финализирате евентуална сделка.
Процесът е дълъг и сложен и затова е важно от самото начало да сте наясно с какво се захващате, какво предстои и какво да очаквате.
Най-лесният начин да си спестите нерви, време и усилия, е да напишете на един лист какви са вашите приоритети при избора на дом. Така лесно ще отсеете онези предложения, които не представляват интерес.
Когато приоритизирате ще видите, че парите ще бъдат далеч по-разумно изхарчени.
Изповядването на сделка при нотариус е абсолютно задължително начинание, тъй като по този начин сделката се узаконява. Ние, екипът на Моят Дом препоръчваме да потърсите за съдействие Нотариус Маркова, която оперира в град Бургас. Препоръчваме я не за друго, а заради това, че кантората е приветлива, услугите са бързи, служителите - компетентни.
Да се върнем на изповядването на сделката, както и какво трябва да знаете Вие?
На първо място, документите трябва да са изрядни. Преди да преминете към прехвърлянето на даден имот, първо запазете ден и час. Обсъдете го с ответната страна и започнете подготовка на документацията. Проучете внимателно и таксите и данъците, които ще трябва да се заплатят, както и вижте новите изменения, които влезнаха в сила в началото на 2020 година.
Естествено, любезните служители на кантората на нотариус Маркова ще Ви запознаят с всеки един детайл, но въпреки всичко имайте едно на ум, че ще трябват допълнителни средства, освен сумата за имота.

По-горе Ви споменахме за нотариус в Бургас, но ако приемем, че сте в друг град, то Ви съветваме веднага да проверите, дали даденият нотариус е легитимен. Съществуват случаи на злоупотреби ,и именно това трябва да предотвратите. Онлайн има сайт, в който са вписани всички практикуващи нотариуси в България, съветът ни е да го проверите и едва тогава да поверите сделката на дадено лице, утвърдено от държавата да изповядва сделки.

Няма коментари