Header Ads

test

Мека мебел - какво трябва да знаем


Паднали дървета, обработени под формата на седила, обработени камъни, така можем да определим първите мебели, от древността.

Прогресът направи така, че мебелите да станат меки и комфортни, като първоначално най-висшият клас хора са могли да се доберат до удобни мебели, а днес, както сами се досещате, добрите мебели са навсякъде около нас.

Днес мека мебел за дома са маси, столове, дивани, кухненски ъгли и много други. Може би само мебели за съхранение на неща (шкафове, сандъчета) и маси (трапезария и кафе) останаха твърди, както в древността.

Що се отнася до стиловете, в които се допускат модерни мека мебел, има много от тях. Първо, тези или онези национални стилове, във формите и материала на мебелите, които отразяват различни характеристики (психологически, климатични, икономически), породили тази мебелна култура. На второ място, това е евтини и функционални мека мебел (почти без декоративна украса) до своите много прости опции. Трето, това е мека мебел, която е резултат от високите технологии и смелото въображение на съвременните дизайнери. Такива мека мебел за дома рядко са евтини, но напълно ще изпълнят една нетривиална задача - ще удивят гостите. Класически пример е модулен диван. Конфигурацията му може да бъде променена сравнително бързо от самия собственик, без да са необходими специални инструменти. Четвърто, това е може би най-скъпата и елитна мека мебел, която е мебели по поръчка (изключителни). Формите и материалите му зависят само от въображението на клиента и таланта на производителя.

Купуването на мека мебел днес не представлява особени проблеми. Освен на традиционните магазини,  мека мебел може да се закупи дори ... като я поръчате в специализирани онлайн магазини. ДА, необходимо ви е време и желание за разглеждане. Няколко клика на мишката и мека мебел за дома вече е във виртуалната кошница.  И след това в камиона, който се втурва към вашия адрес. Само не забравяйте за банковата карта, която ще извърши авансово плащане на поръчката. Е, в България често се поръчва и с наложен платеж, което означава, че се плаща, когато стоката е при вас.
Отделно трябва да се каже за това как да подредите мека мебел. Подреждането на такъв тип мебели  (особено в новия апартамент) с „експерименталния“ метод е изключително досадна задача. Днес има много компютърни програми, предназначени да експериментират с подреждането на мебели във виртуално копие на вашия дом. С тяхна помощ мека мебел за дома може да бъде перфектно поставена на екрана на монитора, след което просто трябва да оживите намерената конфигурация.

Няма коментари