Header Ads

test

Съвети за кухня в тесни пространства


Много хора живеят в малки апартаменти, в които кухните също са малки. Някои домакини са се приспособили към компактната кухня и не обръщат сериозно внимание на това, докато други се чувстват толкова неудобно, че постоянно се дразнят.  Нещо, което  със сигурност влияе както върху качеството на приготвените ястия, така и на атмосферата в семейството.

Въпреки това, дори в малка кухня можете да организирате добро пространство, ако вземете предвид някои фактори:

Материалите, които са планирани за повърхностно довършване на стени, тавани, подове, както и мебели, трябва да са устойчиви на промени в температурата и влажността;
повърхността на пода, в допълнение към горното съпротивление, трябва да има достатъчна устойчивост на остри инструменти и прибори;
колкото е възможно по-близо да инсталирате газова печка до тръбата за подаване на газ, това допълнително ще спести място;
Разбира се, хладилникът трябва да заеме мястото си възможно най-далеч от източници на топлина;
всичко, свързано със съхранението на съдове и прибори за хранене, трябва да се постави до мивката;
желателно е да направите кухненски комплект по поръчка, който ще бъде оптимален по отношение на поставянето му в кухнята.
Кухненските мебели по поръчка елиминират пропуските по време на монтажа, както между отделни елементи от комплекта, така и между комплекта и стените. Това ще улесни спазването на честотата и хигиената в кухнята.
В тесните пространства е важно да се използва всеки сантиметър пространство. Следователно, всеки рафт, както и вградени чекмеджета, сгъваеми кухненски интериорни предмети ще бъдат подходящи. В допълнение към оптимално подредените кухненски мебели, важна роля играе визуалното увеличаване на пространството. Това може да се постигне, ако цветовете на стените и предните повърхности на кухненските мебели са в  светли и спокойни тонове. Повърхността с лъскаво покритие също отразява добре както слънчевата светлина, така и изкуствената светлина. Гланцови плочки или ламинат, светли тонове, засилват светлинния ефект. И накрая, инсталирайте точкови източници на светлина на няколко места, включително на рафтовете на кухненския комплект. Внимателно подхождайте към дизайна на малката си кухня и тя ще стане лека, уютна и не тесна във вашия апартамент.

Естествено, да изготвите удобна кухня в тесни пространства си е предизвикателство, но онлайн същестуват изключително много предложения, идеи от добри дизайнери. Можете да направите проучване, преди да преминете към експлоатация.

Няма коментари