Header Ads

test

Умен дом: ключови термини


Умен дом: ключови термини, тъй като все по-често ще Ви се налага да срещате понятието "умен дом", екипът ни реши да Ви разясни подробно какво се има предвид.
Контролният панел е „мозъкът“ на интелигентен дом.
Централно устройство, което сканира и обработва радиосигнали от всички устройства.
1. Контролният панел е „мозъкът” на интелигентен дом.
Централно устройство, което сканира и обработва радиосигнали от всички устройства.
2.Сензор за течове на газове Използва се за откриване на изтичане на газ. Обикновено тя има сирена и възможност за автоматично спиране на алармата, когато концентрацията на газ падне под зададената стойност.
3.Сензор за запълване. Използва се за определяне на изтичането на вода в помещението. Често има забавяне, за да предотврати фалшиви аларми, причинени от висока влажност.
4. Детектор за дим Използва се за откриване на дим и има вътрешна сирена.
5.Акустичен сензор за счупване на стъкло. Устройство, което открива счупване на стъкло в широк честотен диапазон. Признава пробив дори през препятствия.
6. Безжична сирена. Той служи за предупреждение за работата на датчик и има памет за аларма.
7. Пасивен инфрачервен детектор. Сензор за движение с висока степен на защита от смущения и контрол на долната зона.
8.IK - детектор "Завеса" с анализа на вектора на движение. Устройство, предназначено да контролира движението с тясна зона за откриване. Например, насочвайки сензора към прозореца, потребителят може лесно да се движи из стаята.
9.Interphone. Устройство, предназначено да осъществява разговори между ръцете.
10. Безжичен ретранслатор. Устройство за подобряване на радио покритието на системата за интелигентен дом.
11.Едноканален ключодържател. Ключодържател, който изпълнява една от функциите. Обикновено се използва като паник бутон.
12. Дистанционно управление. Служи за изпълнение на основните системни функции: въоръжаване, обезоръжаване, контрол на устройствата за домашна автоматизация, повишаване на аларма.
13. Безжична клавиатура. Устройство за управление на 16 крайни модула за домашна автоматизация, въоръжаване с един бутон, обезоръжаване + функция за аларма.
14.4-канален ключодържател. Устройство, което изпълнява 5 функции (3 режима на охрана, управление на терминални модули за автоматизация на дома и аларма).
15. Магнитен контакт. Превключвател с пружинни контакти, изработен от феромагнетичен материал, предназначен да следи състоянието на прозорците и вратите. Той работи, когато се отворят.

Няма коментари