Header Ads

test

Emirates предлага безплатни детски колички на летището в Дубай


Emirates предлага безплатни детски колички на летището в Дубай

Изглежда авиолиниите от района на Персийския залив са се заели сериозно със задачата да направят услугите си максимално подходящи за пасажери с малки деца. Да вземем за пример Gulf Air и техните „небесни“ детегледачки, които помагат при качването на децата на борда, както и при наглеждането им по време на полета. Те са изключително полезни, особено когато родителите се унесат в дрямка или се залисат в някой филм или книга. Подобни бавачки има и на летището Бахрейн. По същата линия се движи и семейната стая на авиопревозвача Etihad в Абу Даби. В нея децата могат да си играят с различни играчки, да разглеждат книжки, да гледат телевизия и всичко това под зоркото око на специализиран персонал, който във всеки един момент може да им окаже както съдействие, така и първа помощ при евентуален инцидент.

Пак в тази връзка, в Дубай, авиокомпанията Emirates, чиито пътници основно се прекачват на други полети, предлага на своите клиенти допълнителна услуга - детска количка. Тя е достъпна за всички пасажери, чийто самолетни билети предполагат пристигане и прекачване на международното летище в Дубай.

Детските колички са на разположение на всеки един пътник из всеки гейт на летището. Цветните „превозни средства“ лесно могат да бъдат разпознати, тъй като са различимо брандирани с логото на компанията. Вълнуващото при тях е, че са проектирани не от когото и да било, а от от самите MacLaren. По-тривиален, но доста важен, е и фактът, че на количките има хигиенизирана подложка за еднократно употреба. Количките се съхраняват в специални шкафове, така че да бъдат лесно достъпни за родителите, на които предстои прекачване.

Има специални служители на Emirates, които са на разположение, за да осигурят постоянното наличие на колички, включително и на такива за близнаци.

Според компанията, тази специална услуга е особено добре посрещната от родители, които вече са чекирали своите колички и не могат да се възползват от тях по време на прекачването.

Сред летищата, които използват подобна услуга са Шарл Де Гол в Париж и Каструп в Копенхаген.

Няма коментари