Header Ads

test

Атракциите в Созопол

 С какви атракции и събития можем да бъдем привлечени от Созопол

 

Град Созопол е един от най-страхотните и запомнящи се градове по Южното Черноморие на България. Той се отличава като град с култура, неповторим дух и атмосфера. Преди да навлезете в града Ви се показва една невероятно гледка стария град и пристанището.Предвижвайки се по малките павирани улици наблюдавайки запазените исторически къщи на вас ви се предлага възможност да прихванете настроението на града. Най-натоварени са Август и Септември.

Към края на Август и започването на Септември се организира празниците на изкуствата Аполония- което е също така и старовремското име на града. Празника започва да се чества от 1984 година като инициатива за създаването му имат писатели,творци артисти и др.

Друго популярно събитие, което се реализира тази година е модерния музикален фестивал Sozopol Fest- July Morning в промеждутъка 30 юни- 1 юли. В него взеха участие много наши и чуждестранни артисти.

Характерна друга черта на Созопол е участието му филмирането на Българския видеокаталог които е озаглавен е „Това е България“. В созополското пристанище се правят кадри за филма и предметите, които ще участват във филма ще бъдат ще бъдат различни видове керамични съдове и оръдия на труда, които датират от бронзовата епоха.Друга забележителност на Античния Созопол е музей “Южна крепостна стена и кула” . На тази стена се е попаднало ненадейно когато е трябвало да се събаря и да се изгради нова такава. Това е една от скорошните забележителности на Созопол и може да се каже че тегли много туристи като отличителна отличаваща негова характеристика е грандиозното нощно осветление което е една наистина невероятна гледка като по този начин става интересно зрелище не само през деня, но и през нощта.

Ако още се колебаете къде да прекарате своята почивка на море или пък издирвате хотел за вашата незабравимо лято може да гостувате на Созопол и да се подивите на красотите и забележителноститепредлага. Любопитна възможност, при положение че не сте направили избор на хотел е хотел на брега , които Ви дават невероятната възможност да изпитате удоволствие целодневно на една незабравима гледка в някои от невероятните хотели в Созопол.

1 коментар:

  1. The solely on-line sportsbook available district-wide is GambetDC, which the DC Lottery operates. There are additionally industrial on-line sportsbooks available, but they're solely available in an space surrounding their partner sports activities teams’ stadiums. Retail sports activities betting is on the market at these stadiums, too, together with a number 토토사이트 of} bars and eating places in the city.

    ОтговорИзтриване