Header Ads

test

Атракциите в Созопол

 С какви атракции и събития можем да бъдем привлечени от Созопол

 

Град Созопол е един от най-страхотните и запомнящи се градове по Южното Черноморие на България. Той се отличава като град с култура, неповторим дух и атмосфера. Преди да навлезете в града Ви се показва една невероятно гледка стария град и пристанището.Предвижвайки се по малките павирани улици наблюдавайки запазените исторически къщи на вас ви се предлага възможност да прихванете настроението на града. Най-натоварени са Август и Септември.

Към края на Август и започването на Септември се организира празниците на изкуствата Аполония- което е също така и старовремското име на града. Празника започва да се чества от 1984 година като инициатива за създаването му имат писатели,творци артисти и др.

Друго популярно събитие, което се реализира тази година е модерния музикален фестивал Sozopol Fest- July Morning в промеждутъка 30 юни- 1 юли. В него взеха участие много наши и чуждестранни артисти.

Характерна друга черта на Созопол е участието му филмирането на Българския видеокаталог които е озаглавен е „Това е България“. В созополското пристанище се правят кадри за филма и предметите, които ще участват във филма ще бъдат ще бъдат различни видове керамични съдове и оръдия на труда, които датират от бронзовата епоха.Друга забележителност на Античния Созопол е музей “Южна крепостна стена и кула” . На тази стена се е попаднало ненадейно когато е трябвало да се събаря и да се изгради нова такава. Това е една от скорошните забележителности на Созопол и може да се каже че тегли много туристи като отличителна отличаваща негова характеристика е грандиозното нощно осветление което е една наистина невероятна гледка като по този начин става интересно зрелище не само през деня, но и през нощта.

Ако още се колебаете къде да прекарате своята почивка на море или пък издирвате хотел за вашата незабравимо лято може да гостувате на Созопол и да се подивите на красотите и забележителноститепредлага. Любопитна възможност, при положение че не сте направили избор на хотел е хотел на брега , които Ви дават невероятната възможност да изпитате удоволствие целодневно на една незабравима гледка в някои от невероятните хотели в Созопол.

Няма коментари