Header Ads

test

Хибридни автомобили и тeхните предимства

Хибридни автомобили и тeхните предимства

 

Хибридните автомобили са превозни средства, които използват два вида източници на енергия: на двигател с вътрешно горене и батерии. Има обаче много различни видове източници, използвани за захранването на автомобилите и хибридните превозни средства, като цяло. Базирани на вода и газ, хибридни двигатели са направени да използват водород (извлечен от вода) толкова добре както бенизин. Обикновено от модела на двигателя газта се поддържа с батерии. Използването на хибридни автомобили предлага много ползи за собствениците най-вече от гледна точка на спестяването на пари от бензин. Това са и екологични превозни средства, които се оказват полезни в опазването на околната среда. Използването на хибридни автомобили може да бъде от голяма помощ за намаляване на замърсяването на околната среда. Тези коли определено намаляват количеството на замърсители, които се отделят от метановите уредби. Намаляването на емисиите на въглероден двуокис и ниска консумация на газ, е голямо предимство при използването на хибридни автомобили.

 

 

Според доклад, публикуван от американското министерство на енергетиката, 263.2 литра газ са необходими на хибриден автомобил да измине разстояние от 10 000 мили; а на традиционните автомобили, от друга страна им трябват 344.8 литра газ да пътуват на същото разстояние. Стойността на емисиите на въглероден диоксид за традиционните коли е 453 гр. Маслените резерви в света са на ръба на изчерпването и се предприемат подходящи мерки за използване на автомобили, които консумират по-малко количество гориво. Проблемът на пушека, който е резултат от емисиите на въглероден двуокис може да се намали до голяма степен от използването на хибридни автомобили. Регенеративна спирачна система, използвана в хибридни автомобили спестява енергия. Тази спирачна система намалява скоростта на колата чрез прехвърляне на кинетичната енергия в акумулатор. Той предотвратява загубата на енергия до голяма степен.

 

В традиционните автомобили, кинетична енергия (скорост) на автомобила се абсорбира от спирачните накладки, което означава, че енергията, генерирана от триенето на накладките и колелото не се поставя за всякаква употреба и се губи, още повече, както и на износването на спирачни накладки, води до допълнителни разходи за тяхната подмяна. Хибридните автомобили са толкова ефективни, колкото тези, задвижвани с бензин. Колебанията на пазара на горивата могат да бъдат преодолени с помощта на хибридните автомобили. По-малко използване на горива от нефтен произход за превозни средства, следва автоматично да стабилизира цените им. Това е една от най-важните икономически ползи от хибридните автомобили. Техният пробега е повече от този на стандартните. Хибридните автомобили водят електрическите автомобили по отношение на надеждност. Колите, които се движат изцяло на електрическа енергия не могат да постигнат високи скорости над определената. Това прави хибридните автомобили надеждни и много ефективни. Ползите от хибридните автомобили ги правят колите на бъдещето. С нарастването на цените на горивата, те със сигурност ще бъдат по-достъпни на пазара в близко бъдеще.


Няма коментари