Header Ads

test

Професионално обслужване на ВиК оборудване

 


ВиК услугите са работа по спешни и планирани ремонти, монтаж и демонтаж на ВиК, газово, канализационно, електрическо и ВиК оборудване. Грижите и поддръжката на водопровода трябва да се извършват редовно, така че да функционира качествено и безопасно.

Всеки собственик може да извърши някаква работа със собствените си ръце, но по-голямата част от работата може да бъде извършена от специалист. Уебсайтът за водопроводчици ще ви информира на какво трябва да обърнете внимание, като поканите професионалист за извършване на водопроводни работи.

Кога е необходима ВиК услугата?

Всеки може да извършва водопроводни работи в къщата, особено когато производителите са опростили сглобяването на отделни елементи и цената на услугата се увеличава. Не всички работи по инсталирането на комуникационни системи обаче могат да се извършват независимо. В някои случаи ще ви е необходима квалифицирана професионална помощ.

Мнозина вярват, че тъй като могат да свържат две тръби или да свържат електрически уред, те са в състояние да работят като „професионалист“. Само истински професионален водопроводчик обаче има право да извършва водопроводни работи с всякаква сложност, тъй като е преминал сериозно специално обучение и е получил съответните документи.

Можете сами да инсталирате, разглобите и замените смеситела. А ВиК услуги определено ще са необходими в случай:

·         монтаж на водопровод, газопроводи и отоплителни системи;

·         монтаж на тоалетна, съдомиялна и пералня;

·         монтаж на котел, газов, електрически или ТТ-котел;

·         сглобки от модерни системи за подово отопление, IR и PLEN отопление;

·         монтаж на почистващи филтри, водомери и душ кабини;

·         монтаж на канализационната система.

По-добре е да поверите тези сложни водопроводни работи по ремонт и поддръжка на професионалист.

Модерен апартамент или частна къща ще е оборудвана с голям брой водопроводни, канализационни тръби, маркучи. Само компетентни специалисти могат да накарат всички тези системи да функционират правилно и хармонично помежду си.

Най-скъпият и висококачествен водопровод няма да продължи дълго, ако не е инсталиран по занаятчийски начин. След като сте решили да спестите пари, без да избирате ВиК услуги, в крайна сметка можете да похарчите сериозни пари за подмяна на оборудване или премахване на грешки.

Смяната, поправката, полагането, сглобяването и инсталирането на ВиК оборудване трябва да се извършват от професионалисти. Това са предизвикателни задачи, които изискват специални умения. Най-малката грешка при свързването на тръбопровод или други елементи на комуникацията може да изхвърли жителите извън цивилизацията, оставяйки жилищата без топлина, вода и канализация.

ВиК услугите са гаранция за безпроблемна работа на дренажни, отоплителни и водоснабдителни системи. Неправилно оразмерените или неправилно направени тръби могат да доведат до дългосрочни, повтарящи се и дори животозастрашаващи проблеми.

Неопитен майстор може да изпълнява работа, която не отговаря на изискванията за ефективност и безопасност, както поради незнание, така и умишлено нарушаване на установените правила и разпоредби. Няма закон за прекратяване на дейността на такива "водопроводчици", но има законодателни актове относно наличието на удостоверение за съответствие на професионалните дейности с установените норми и стандарти.

Изисквайте сертифициране на професионална дейност!

Законите са по-строги и налагат повече отговорност на домакина за състоянието на водопровода, с който разполага. Ако апартаментът или къщата са частна собственост, тогава собственикът може да бъде преследван за неразрешена работа, която не отговаря на приложимото законодателство.

Професионалният водопроводчик има регистрация в съответните сертифициращи органи, което му позволява да инсталира, ремонтира, подменя и поддържа оборудване, както и да дава собствена сертификация за извършената работа.

Всяко друго лице е длъжно да кандидатства с писмено заявление за разрешение за обслужване на ВиК оборудването. В противен случай можете да нарушите законовите разпоредби със съответните правни последици. В резултат на това ще трябва да кандидатствате за сертифициране от професионалист за предварително извършена работа.

Специалистите трябва да потвърдят своята квалификация при промяна на законодателството и за това трябва:

·         прави годишни вноски в професионална организация;

·         заплащане за преквалификация и потвърждение на квалификация;

·         спрете да работите за периода на преквалификация и съответно губите печалба;

·         спазвайте разпоредбите за безопасност, което води до допълнителни разходи.

Всички тези разходи увеличават разходите за онези услуги, за които трябва да платите на професионалистите за тяхната работа.

Следователно услугите на водопроводчик с наличие на сертификация не могат да бъдат евтини. В София и други големи градове цените са малко по-високи, в регионите те са по-ниски, но висококачествените водопроводни ремонти се оценяват съответно.

Всяка работа с газоснабдителни инсталации е незаконна, ако се извършва от майстори без регистрация в съответните органи. Използването на услугите на такъв „специалист“ също може да бъде преследвано. Следователно собственикът на жилището трябва да се увери, че водопроводчикът има задължително удостоверение за правото да извършва газови работи със списък на конкретни операции на гърба на документа.

Как да намерим добър професионалист?

Намирането на наистина добър водопроводчик не е толкова лесно. За да се уверите във високата квалификация на майстора, поискайте разрешение за извършване на професионална работа и поискайте съответните документи. Попитайте за наличните препоръки и проверете тяхната автентичност, като се обадите на няколко от изброените в тях номера.

Можете да намерите наистина добър специалист в системите за отопление, газ и вода по препоръка или да се свържете с някоя професионална организация. Такива асоциации обикновено имат списък на местните сервизни компании и отделни професионалисти.

Внимание! Не е нужно да се доверявате на рекламите на компаниите. Техните служители могат да бъдат както професионалисти, така и аматьори.

Не приемайте първата оферта за ВиК услуги. Разгледайте предложения за извършване на водопроводни услуги в апартамент или частна къща на различни места. Обмислете поне три варианта с първоначални оценки за предложената работа.

Не винаги е необходимо да изберете най-евтиния вариант, така че по-късно да останете с незавършени произведения на някой, който не може да предложи пълен набор от необходими произведения и, когато е необходимо, не представи съответните сертификати. По-добре е да изберете опцията за средната ценова категория.

Препоръчваме ви внимателно да проверите компанията, нейната регистрация, удостоверения за идентификационен номер на данъкоплатеца и основния държавен регистрационен номер, сега това може да стане чрез Интернет.

Можете също така да опитате да намерите сайта на услугата в Интернет - не винаги е така, че Интернет адресът, посочен от компанията по време на личен контакт, действително съществува (това кара човек да се замисли).

Едва ли е препоръчително да разчитате на рецензии за компанията в Интернет - там има твърде много написано както от конкуренти, така и от самите компании от името на клиенти.

Важно е да сключите официален договор или споразумение за работа с конкретен списък и цена, които могат да помогнат в случай на проблеми. Добре е договорът да съдържа клауза за възстановяване на разходите на клиента в случай на некачествена работа.

След като сте намерили добър майстор, не го изпускайте от поглед. Истинските професионалисти си заслужават парите, които са платили.

Навременното обслужване на ВиК ще удължи живота му. Майстор на повикване - освобождаване на собствениците от настоящи и бъдещи проблеми. Всеки бизнес изисква сериозно отношение към себе си. Собствениците на жилища, които са внимателни към водопровода и които незабавно потърсят помощ от специалисти, ще бъдат възнаградени с домашен уют и спокойствие.

Източник - Бележник

Няма коментари